Kauneimmat virret

Kauneimmat virret - muistatko vielä sen virren

Kaikki virsikirjamme virret ovat kauniita, mutta yleisesti eräitä niistä pidetään kaikkein kauneimpina. Nämä kauneimmiksi mielletyt virret ovat myös useimmille, jollei kaikille kaikkein tutuimpia virsistämme.

"Lapsuudessa opitut virret seuraavat tuttuina ja turvallisina läpi elämän. Niiden maailman tuulilta suojaavaan katveeseen tulvahtaa monia eläviä muistoja. Vaikka virsiä usein lauletaan yhdessä, niistä syntyvät mielikuvat ja tunnelmat ovat aina omakohtaisia kokemuksia." - Markus Similä

Tekijänoikeuksista vapaat virret

Virsikirja.fi on luetteloinut virret, joiden sanoitusta voi käyttää vapaasti. Useat tässä yhteydessä esitellyt virret kuuluvat tähän ryhmään.

On kuitenkin virsiä, joiden sanoitusta ei voi julkaista, mutta jotka ehdottomasti kuuluvat kauneimpien virsiemme joukkoon. Näitä virsiä on esimerkiksi virsi "Päivä vain ja hetki kerrallansa". Näissä tapauksissa virren alusta on mukana vain muutama sana ja sisällössä paneudutaan virren taustoihin, sekä tietysti tärkeimpään eli kuunteluun.

Tunnelmointia illan hetkillä

Virsien ohella mukana on muutamia kauneimpia ja tunnelmallisimpia suomalaisia iltalauluja. Niissäkin jätämme, silloin kun niin on tehtävä, sanat suojattuina kirjoittamatta ja keskitymme taustoihin ja ennen kaikkea kuunteluun.

Lähteet
*Virsikirja.fi
*Wikipedia
*Markus Similä: Muistatko vielä sen virren - Kirjapaja
*Tauno Väinölä: Virsikirjamme virret - Kirjapaja