Joulukalenteri - koirat

JOULUKALENTERI - KOIRAT

JouluLuukku 6

Gordoninsetteri

Rodun nimi viittaa Richmondin ja Gordonin herttuaan, jonka tiedetään harjoittaneen jalostustyötä mustanruskeilla settereillä 1800-luvun alussa linnassaan Gordon Castlessa, Banffshiressä, Skotlannissa. Komea gordoninsetteri on kaikista kolmesta setterirodusta suurin ja voimakkain. Gordoninsetteri on erinomainen lintukoira niin maalla kuin vedessäkin säästä riippumatta.

Joulukalenteri - koirat

Gordoninsetteri on suuri ja toimelias koira, joka vaatii omistajaltaan liikunnallisuutta ja aikaa. Rotua ei suositella hankittavaksi silloin, jos asutaan kaupunkiympäristössä. Hyvässä kunnossa pysyäkseen gordoninsetteri tarvitsee pitkiä lenkkejä maaseutuympäristössä.

Gordoninsetterissä ei ehkä ole samaa loistokkuutta, kuin sen englantilaisilla ja irlantilaisilla serkuilla, mutta se on luotettava, tasainen työkoira, joka jaksaa koko päivän kentällä. Vanhan ja edelleenkin sopivan kuvauksen mukaan gordoninsetteri ei ole nopea koira, mutta se pystyy työskentelemään uupumatta aamusta iltaan.

Gordoninsetteri ei ole vain hyvä lintukoira, vaan se on myös miellyttävä seurakoira. Sillä on tasainen luonteenlaatu ja se on uskollinen seuralainen oman perheen jäsenille, mutta vieraisiin se suhtautuu jokseenkin epäluuloisesti. Kokonsa puolesta se sopii parhaiten perheeseen, jossa on isoja lapsia. Gordoninsetteri on rauhallinen ja rohkea; älykkäänä, oppivaisena ja palvelualttiina se vastaa hyvin koulutukseen.
Joulukalenteri Kauneimmat Joululaulut