Tunturisuden sivut

JOULUKALENTERI LUUKKU 5

Joulukalenteri

Lahjatoive 1990-luvulla. Pojat varautuivat jo tulevaan kesään ja toivoivat joulupukilta jättimäisiä Super Soakers -vesipyssyjä.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Joe Loong


Joulukalenteri

Mika ja Marjatta Waltari, Rolf ja Sinikka Nevanlinna vuonna 1971.

Suosikkilahja vuonna 1945. Vuoden 1945 joulumarkkinoille ilmestyi Mika Waltarin teos, Sinuhe egyptiläinen, joka myytiin loppuun muutamassa viikossa.

Joulukalenteri

Joulupukin vastauskortti kirjeineen vuodelta 1968. "Kiitos herttaisesta kirjeestäsi. Olen iloinen, että muistat vanhaa joulupukkia..." - Kuva Kansallismuseo.

Joulukalenteri

Toivelahja 1930-luvulta. Nukke, jonka pää ja raajat liikkuvat kuminauhakiinnitysten varassa. Joululahjana 1930-luvun alkupuolella. Kuva Kansallismuseo.

Joulukalenteri

Stockmannin näyteikkuna joulun ja uudenvuoden aikaan 1960. Kuva Helsingin kaupunginmuseo.

Joulukalenteri

Kalle Luostarinen ruokkimassa hevosta Savonrannassa, jouluna 1952. Kuvaaja Pekka Kyytinen, kuva Museovirasto.

Joulukalenteri

Miehiä ripustamassa jouluvaloja vuonna 1970 pakettiauton päällä seisten Helsingissä, vaatetusliike Vestion edessä Kaisaniemenkadulla Vuorikadun kulmassa. Kuvaaja Eeva Rista, kuva Helsingin kaupunginmuseo.

Joulukalenteri

Helsingissä sijainneen saksalaisen matkatoimiston näyteikkuna joulukoristeineen 29.12.1943. Kuva Museovirasto.

Joulukalenteri

Instrumentariumin joulunäyteikkuna Helsingissä jouluna vuonna 1962. Kuvaaja Pekka Kyytinen, kuva Museovirasto.

Joulukalenteri

Toivelahjat kautta aikain. Kautta vuosikymmenten joululahjoihin ovat kuuluneet myös itse tehdyt lahjat. Näiden lahjojen joukossa oman ryhmänsä ovat muodostaneet pehmeät paketit, kuten villapaidat ja sukat. Nämä pehmeät paketit eivät ole olleet välttämättä mukana juuri lasten toivelahjalistoilla. Kuvassa yllä miesten kotikutoiset villasukat. Kuva Kansallismuseo.

Joulukalenteri

Lahjatoive 1990-luvulla. Furby syntyi vuonna 1998. Se on hamsteria ja pöllöä muistuttava lelurobotti, jota voi hoitaa ja paijata. Furbylla on isot, lepakkomaiset korvat ja linnun jalat. Tämä isosilmäinen, pehmeä ja puhuva leluhahmo saavutti hurjan suosion ja löytyi monista lahjasäkeistäkin.
Joulukalenteri

Suosikkilahja 1990-luvulla. Tällä vuosikymmenellä, kuten sitten koko 2000-luvullakin, kuntoiltiin ja siihen tarvittiin monenlaisia välineitä, rullaluistimia, kuntoilupyöriä, soutulaitteita ja vaikkapa jättipalloja, joilla saattoi ilahduttaa lähimmäistään joulun aikaan.

Kuva master1305 - www.freepik.com.
Joulukalenteri

Joulun viettoa siellä jossakin, etulinjan korsussa, Lempäälässä jouluna 1941. SA-Kuva.

Kuvat sivulla ylinnä ja alinna pvproductions - www.freepik.com
Joulukalenteri

Hellaksen Metropol karamellimainos, josta taittelemalla tulee kuusenmallinen nelisivuinen kartio. 1960-luvulta. Kuva Turun museokeskus.

Joulukalenteri

Fazerin Granada konvehdit vuodelta 1966. Kuva Turun museokeskus.
Joulukalenteri