Tunturisuden sivut

JOULUKALENTERI LUUKKU 22

Joulukalenteri

Suosikkilahjat 1900-2000-luvuilla. Pehmytpaketit ovat olleet ja ovat suosittuja kaikkina jouluina ja usein paketin sisältönä voi olla villapaita. Sopiihan se lämmöntuojana kylmän ajan keskelle mitä parhaimmin. Varmasti moni on joskus saanut lahjaksi uuden karvalakinkin, jonka käyttöä voisi edelleenkin suositella, sillä eikös se näytä aika kauniilta kuvan neidon päässä. Turkiksena käytämme kuitenkin nykyisin keinoturkista.

Joulukalenteri

Joulukuvaelma Viksbergin Virityksen pikkujouluista, Forssassa 1950-luvulla. Viksbergissä toiminut Viritys järjesti urheilukilpailuita ja muuta toimintaa pytinkien asukkaille. Kuva Finlayson-kokoelma.

Joulukalenteri
Joulukalenteri

Varkaudessa on vietetty vuonna 1963 joulujuhlaa ja tarjoilijoita on tarvittu pitkä rivi. Kuvaaja Pentti Uljas Kauppinen, kuvat Varkauden museo.

Joulukalenteri

Suosikkilahjat 1900-2000-luvuilla. Kellot ovat myös joulujen ikilahjoja. Kelloista löytyy jokaisen maulle ja kukkarolle sopivia ja varsin kohtuullisellakin hinnalla voi hankkia tyylikkään kellon, josta lahjansaaja ihastuu ikihyviksi. Kellolahjan, kuten kaikkien muidenkin joululahjojen kohdalla on aina ensiksi mietittävä ja selviteltäväkin sitä, haluaako lahjansaaja laisinkaan kelloa, vai haluaisiko hän saada jotakin muuta.
Joulukalenteri

Joulupukin paja Elannossa vuonna 1953. Kuva Helsingin kaupunginmuseo.

Kuvat sivulla ylimpänä ja alimpana pvproductions - www.freepik.com
Joulukalenteri