Tunturisuden sivut

JOULUKALENTERI LUUKKU 24

Joulukalenteri

Tammelan kirkko ja sen pihapiiri 1920-luvulla. Lounais-Hämeen joulun kansikuva 1962. Taiteilija Erkki Tanttu. Lounais-Hämeen Joulu on Lounais-Hämeen Kotiseutu- ja Museoyhdistyksen julkaisema, Forssassa ilmestyvä ja Lounais-Hämeen alueelle leviävä, vuodesta 1945 ilmestynyt kotiseutuaiheinen joululehti. Se kuuluu vanhimpiin yhtäjaksoisesti ilmestyneisiin joululehtiin Suomessa, - Kuvan luovutti tässä yhteydessä käytettäväksi Tiedon portailla Forssan museon kuva-arkisto - Piipunjuurella-museot.

Joulukalenteri

Joulukirkko pappeineen on osa monen suomalaisen joulua. Kuvassa vuonna 1911 pappi Frans Emil Lilja, jolta ilmestyi myös jouluaiheista kirjallisuutta: Pikkukirkon joulu. Kuvaaja Daniel Nyblin, kuva Museovirasto.

Joulukalenteri

Helsinkiläinen perhe on viettänyt joulua vuonna 1952. Kuvaaja Väinö Kannisto, kuva Helsingin kaupunginmuseo.

Joulukalenteri

On jouluaatto ja joulupukki lahjoineen on tullut. Pukilla on parrassaan hienot ja pitkät viikset. Kuva on 1940-luvun alusta. Kuvaaja Havas, kuva Museovirasto.
Joulukalenteri

Joulu Tammisalossa. Joulupukki ja perheenjäsenet seuraavat pikkutytön reaktioita, jouluaattona 1960-luvulla. Kuvaaja Juha Jernvall, Helsingin kaupunginmuseo.
Joulukalenteri

Joulupukki on tulossa helsinkiläiseen kotiin vuonna 1952. Kuvaaja Pekka Kyytinen, kuva Museovirasto.

Joulukalenteri

Joulukortti 1930-luvulta. Kuva Helsingin kaupunginmuseo.

Joulukalenteri

Uudenvuodenkortti vuodelta 1910. Kuva Helsingin kaupunginmuseo.
Joulukalenteri

Päämajan propagandaosaston joulujuhlan juhla-ateria jouluna 1939. Kapea pöytä on ollut aika täyteen ahdettuna, eikä istujillakaan tilaa ole ollut hirveästi, mutta se ei ole laisinkaan haitannut, sillä joulu on vain kerran vuodessa sota-aikanakin. SA-Kuva.

Kuvat sivulla ylinnä ja alinna pvproductions - www.freepik.com
Joulukalenteri