Tunturisuden sivut

JOULUKALENTERI LUUKKU 15

Joulukalenteri

Suosikkilahja 1980-luvulla. Erilaisia koruja on annettu joululahjoiksikin jo kautta aikain, mutta varsinaisesti enemmän niitä alettiin antaa sitten, kun oli ensiksi vaurastuttu. Eikähän korulahjankaan tarvitse olla erityisen kallis, riittää, että se miellyttää saajaansa. Korulahjat ovat henkilökohtaisia lahjoja, joita annetaan kaikkein läheisimmille ihmisille.

Joulukalenteri

Marttojen keittokurssi rouva Aili Wessbergin luona jouluna 1920-luvulla. Kuva Helsingin kaupunginmuseo.

Joulukalenteri

Lappeen kirkon kellotorni ja ympäröivää puistoa talvella joulunaikaan. Lappeenranta vuonna 1967. Kuvaaja Matti Uusi-Honko, kuva Lappeenrannan museot.

Joulukalenteri

Kyläkauppaan viritellään joulukoristeita Perniössä 1960-luvulla. Kuva Museovirasto.

Joulukalenteri

Helsinkiläisen kodin joulukuusi vuonna 1957. Kuvaaja Teo Jästerberg, kuva Helsingin kaupunginmuseo.

Kuvat sivulla ylinnä ja alinna pvproductions - www.freepik.com

Joulukalenteri

Suosikkilahja 1970-luvulla. Lego-palikat valtasivat markkinoita jo 1950-luvulla. 1970-1980-luvuilla legopalikat olivat Suomessakin suosittuja joululahjoja. Legothan ovat suosittuja joululahjoja edelleen nykyisinkin.
Joulukalenteri

Aleksin joulukadun avajaiset 28.11.1970. Mies valokuvaamassa töyhtöhattupäisten naisten kulkuetta, kärjessä Satu Östring. Ryhmän oli koonnut Helsingin yliopiston voimistelulaitoksella eli Jumpalla tuolloin opiskellut Satu Östring (vuoden 1966 Miss Suomi) laitoksen naispuolisista opiskelijoista. Kuva Helsingin kaupunginmuseo.
Joulukalenteri