Tunturisuden sivut

JOULUKALENTERI LUUKKU 11

Joulukalenteri

Suosikkilahjoja 1980-luvulla. Tämän vuosikymmenen suosikkilahjoja olivat VHS-kuvanauhurit (kuvassa), videokamerat ja Sony Walkmanit. Myös leipäkone herätti suurta ihmetystä ja niitä hankittiin runsaasti joulahjoiksikin. (Katso luukku 1).

Joulukalenteri

Lucia-neito vierailulla Svenska Blindskolanissa jouluna 1975. Kuva Helsingin kaupunginmuseo.

Joulukalenteri

Jyryn Kuusijuhlan pääsylippu joululta 1913. Kuva Helsingin kaupunginmuseo.

Joulukalenteri

Akateemikko Kustaa Vilkuna vaimonsa Liisan kera jouluna vuonna 1967. Pöydällä on kaksi tuomaanristiä. Vilkuna on varmasti tietänyt Suomen jouluperinteistä enemmän, kuin juuri kukaan muu. Kuva Helsingin kaupunginmuseo.

Joulukalenteri

Joulun viettoa rintamalla jouluna 1943. Sodan jylyt ovat hetkeksi tauonneet ja miehillä on aikaa joulun viettoon. Kuvasta löytyy paljon yksityiskohtia, jotka kertovat omaa kieltään rintamaoloista ja rintamajoulun vietosta. Kuva SA-Kuva.

Joulukalenteri

Tyttö viettämässä joulua vuonna 1934. Lukuvaloina hänellä ovat kirjansa kanssa kynttilät. Kuvaaja Aarne Pietinen Oy, kuva Museovirasto.

Kuvat sivulla yllä ja alla pvproductions - www.freepik.com

Joulukalenteri

Suosikkilahjoja 1960-luvulla. Kahvinkeittimet, kahvipannut ja somat pannumyssyt olivat 1960-luvun alkupuolen hittituotteita. Kahvinkeitin oli nimenomaan perkolaattori eli pulputuspannu, aromipannu - keitin, jossa kiehuva vesi nousee keittimen pohjasäiliöstä putkea pitkin ylöspäin ja valuu kannen läpi kahvijauheelle.
Joulukalenteri

Joulujumalanpalvelus Kallion kirkossa vuonna 1959. Kuvaaja Väinö Kannisto, kuva Helsingin kaupunginmuseo.
Joulukalenteri

Pikkupaketti, joka on tarkoitettu Hellaksen kermasuklaan postitukseen. 1960-luvulta. Kuva Turun museokeskus.

Joulukalenteri

Fazer Kuusenoksa -konvehtirasia 1950-luvulta. Kuva Helsingin kaupunginmuseo.
Joulukalenteri