Joulukalenteri - lemmikit

JOULUKALENTERI - KODIN ELÄIMET

JouluLuukku 8

Kissa

Leikkiä kissaa ja hiirtä. Joku on jo hyvin vahvoilla, ja hänellä on varaa vieläpä leikitellä toisen kanssa kissan tapaan.

Kissa kiitoksella elää. Ehkä kissa elää kiitoksella, mutta ihminen katsoo tarvitsevansa aina huomion osoituksia ja on kiitoksenkipeä.

Kielletty kissa kirkosta on. Jos halutaan luikerrella pois jostakin asiasta, yritetään vedota näin, että asia ei kuulu minulle.

Etsiä jotakin kissojen ja koirien kanssa. Hyvin perusteellisesta etsinnästä on kyse tässä.

Itsensä näköinen kuin kissa. Jos lapsesta ei osaa sanoa, että onko se isän vaiko äidin näköinen, voi sanoa näin.

Rakastunut kuin lukkarin kissa. Todella kiihkeästä tunteesta on kyse tässä vertauksessa.

Sanonta ei ole kovin yleinen mutta ei aivan harvinainenkaan ja se on tullut meille Ruotsista. Voi kuvitella, että jossakin Taalainmaalla on maaliskuisena kuutamoyönä istunut kivisen kirkkoaidan päällä lukkarin musta katti, klockarkatten, joka ympäristön harmiksi on kovaäänisesti ilmaissut rakkautensa tuskaa ja kaipuuta sillä hartaudella ja antaumuksella, johon vain lemmenkipeä kolli pystyy.


Joulukalenteri

Mitä kissaa! Kissa hänet tietäköön! Kissanviikset minä sellaisista! Ärtyneitä vastauksia, kun joku kysyy vaikka, että saitko apua.

Nostaa kissa pöydälle! Asiaan tartutaan todella ja se otetaan esille!

Selkää silittäen kissa häntänsä nostaa. Vertauksena voisi ajatella tämän tarkoittavan sitä, että asioihin voi löytyä yllättäviä ratkaisuja.
Joulukalenteri Kauneimmat Joululaulut