Joulukalenteri - lemmikit

JOULUKALENTERI - KODIN ELÄIMET

JouluLuukku 21

Keinuhevonen

Vuosisatojen ajan erilaiset leikkihevoset ovat saaneet lasten sydämen sykkimään kiivaammin. Niitä ovat menneinä aikoina, rakastavin käsin - muotoilleet ja valmistaneet isoisät ja isät, leikkikalunikkarit ja mestarikäsityöläiset. Näiden leikkihevosten muotoilussa, koristelussa ja maalailussa on usein osoitettu käsityötaitojen ohessa, myös suurta taiteellista lahjakkuutta. Nykyisin kaikki vanhat puuhevoset, myös keinuhevoset, ovat suosittuja keräilykohteita ja aarteita hänelle, joka sellaisen itselleen löytää.

Joulukalenteri

Keinuhevoset on yleensä menneinä vuosisatoina valmistettu aina puusta. Tällaisella puisella keinuhevosella on voinut olla ylellinen satula ja suitset, aitoa nahkaa.

Aikojen ja teknologian kehitys on jättänyt jälkiään myös keinuhevosiin. Varhemmin peruskeinuhevosen alla oli aina kaarevat jalat, joko puusta taikka metallista tehdyt - joiden varassa hevosella voitiin keinuen ratsastaa, samalla periaatteella kuin keinutuolissa. Nykyisin tehdään myös keinuhevosia, joissa moottori hoitaa keinunnan - ja ratsastaja voi siten vapaasti vain keskittyä täydelliseen ratsastusnautintoon. Näitä moottoroituja keinuhevosia tehdään erilaisiin viihdekeskuksiin. Jos tällainen hevonen laitetaan vielä pyörimään - olemmekin jo karusellissa ja karusellihevosessa.
Joulukalenteri Kauneimmat Joululaulut