Joulukalenteri - lemmikit

JOULUKALENTERI - KODIN ELÄIMET

JouluLuukku 6

Musta kissa

Mustiin kissoihin liittyy monenlaisia uskomuksia. Aiheuttaako musta kissa hyvää vai huonoa onnea? Käsitys siitä vaihtelee vuosisadasta ja maasta toiseen. Britanniassa tien yli kulkeva musta kissa tuottaa hyvää onnea, Suomessa päinvastoin. Kun taas Yhdysvaltain Keski-Lännen muutamissa valtioissa mustan kissan vierailu talossa tietää hyvää onnea, mutta huonoa, jos se jää taloon.

Mustia kissoja pelätään, mustia kissoja rakastetaan ja mustalle kissalle on sävelletty ikioma tangokin. Mustan kissan mukaan on nimetty loputon määrä kapakoita, hotelleja ja muita yrityksiä. Kaunokirjallisuudessa ja runoudessa musta kissa on ollut mukana tuhansin tavoin.

Joulukalenteri

Erityisen helppoa on ollut tottua pitämään kissaa, ja erityisesti mustaa kissaa, maagisena eläimenä. Kissalla on hämärässä taikka pimeässä kiiluvat silmät. Se on myös osittain yöeläjä, yön salaperäinen eläin ja omien kissanpolkujensa kulkija. Se on myös kotieläimeksi tavattoman itsenäinen ja sillä on oma kissanelämänsä, joka ei koskaan täysin näyttäydy ihmiselle.
Joulukalenteri Kauneimmat Joululaulut