Tunturisuden sivut
Joulukalenteri Joulukalenteri

Kuva Copyright pch.vector - www.freepik.com.

Joulukalenteri "Joulun tuoksut ovat tuoksuja lapsuudesta." - Richard Paul Evans

Joulupuu on rakennettu

Joulukirkkoon - Vanhassa aapisessa

"Jouluaamuna noustaan ylös hyvin varhain. Äiti kiiruhtaa sytyttämään jouluvalot joka huoneeseen. Pestään ja pukeudutaan joutuisasti. Isä ja äiti juovat aamukahvit. Lapsille annetaan voileipää, lämmintä maitoa ja vehnäpullaa. Kiireesti pannaan päällystakit ylle ja lähdetään joulukirkkoon. Rusko valjaissa odottaa jo portaiden edessä.

Kun äiti on saanut kiedotuksi lapset lämpimiin vällyihin, tarttuu isä ohjaksiin. Rusko juoksee rattoisasti ja kulkuset kilisevät iloisesti. Mustikin on mukana ja juosta sipsuttelee vuoroin toisella vuoroin toisella puolen rekeä.

Lumiset puut tien varrella tuntuvat myöskin viettävän joulua, ja valaistut ikkunat loistavat kauniisti pimeänä jouluaamuna. Kohta ollaan jo kirkolla. Oi, miten kaunis se on! Sadoittain joulukynttilöitä on siellä valaisemassa. Urut soivat niin juhlallisesti ja pastori saarnaa Jeesuksesta, joka meille joulun on tuonut. Hiljaa ja vakavina istuvat lapset isän ja äidin vieressä.

Kohta ollaan kotimatkalla. Hepo juoksee joutuisasti kotia kohti ja Musti haukahtelee vieressä iloisesti. Eipä aikaakaan, niin ollaan jo taas kodin portaiden edessä! Kotona odottaa lämmin aamiainen. Sen on Maija-Leena valmistanut. Rusko riisutaan valjaista ja pääsee talliin. Isä antaa Ruskolle suuren sylillisen heiniä. Lapset tuovat sille leipää. Antaapa Veikko sille sokeripalankin. Ruskollakin on joulu."


Joulukirkkoon
Joulukirkkoon

Kuva sivun yläreunassa Copyright www.freepik.com.
Koristekuvat Copyright pngtree-com.
Tunturisuden sivut