Tunturisuden sivut
Joulukalenteri

Kolme yötä jouluun on

"Kolme yötä jouluun on, laskin aivan itse eilen,
kun näin silmät tonttusen.
Kynttilätkin loistaa taas, ikkunoista katsellaan,
kun lunta hiljaa putoaa."

Joulukalenteri "Vielä aikuisenakin, minun on vaikeaa saada unta jouluyönä." - Carrie Latet

Jouluaamuna kirkossa - Joulutarina vanhassa aapisessa

"Kuu valaisi maata. Tähdet tuikkivat himmeästi. Pakkanen paukkui nurkissa. Kirkas valo loisti asuinhuoneiden ikkunoista. Kulkusten helinä kuului maantieltä. Ihmiset ajoivat kirkolle päin.

Nyt oli jouluaamu. Ihmiset menivät varhain joulu-aamuna kirkkoon. Pikku Toivon isäkin oli jo valjastanut hevosensa. Isä ja äiti istuivat reen perään. Pikku Toivo istui äitinsä syliin. Toivon isä ajoi hevosta. Toivo näki jo kaukaa kirkkaan valon. - Äiti, mikä tuolta näkyy? kysyi Toivo. - Siellä on kirkko. Kirkossa palvat kirkkaat kynttilät, vastasi äiti.

Pian ehtivät hekin kirkolle. Isä pani hevosen kiinni aitaan. Hän pani loimen sen selkään ja antoi sille heiniä. Jumalan palvelus alkoi. Toivo meni vanhempainsa kanssa kirkkoon.

Kauniisti soivat urut kirkossa. Lukkari veisasi jouluvirsiä urkujen soidessa. Pappi luki ja messusi alttarilla. Sitten saarnasi hän saarnatuolissa. Saarnatessaan puhui hän Jeesuksesta. Ihmiset kuuntelivat saarnaa hiljaisina. Toivo kuunteli myös. Mutta joulukynttilöitä ihmetteli hän enemmän. Toivo ei ollut koskaan nähnyt niin kaunista ja juhlallista. Jumalan palvelus loppui. Väki läksi ulos kirkosta. Riemuiten palasi Toivo kotiinsa."


Joulukalenteri

Jouluaatoksia - Emi Ermo

"Joulu, ihmeellinen Joulu!
Lapsi olen taas kuin kerran ennen,
kirkassilmä, puhdas, luottavainen.
Eipä paina syyt, ei tuska mainen,
kadonnehet kaikki vuotten mennen.
Joulu, ihmeellinen Joulu!"


Kuva sivun yläreunassa Copyright www.freepik.com.
Koristekuvat Copyright pngtree-com.
Tunturisuden sivut