Tunturisuden sivut
Joulukalenteri Joulukalenteri Jouluna, kaikki tiet johtavat kotiin." - Marjorie Holmes

Kodin jouluaatto - Vanhassa aapisessa

"Lapset ovat jo kauan odottaneet joulun tuloa. He ovat laskeneet ihan päivätkin jouluun asti. Äiti on sanonut pienemmille lapsille, kuinka monta yötä heidän vielä pitää nukkua, kunnes on joulu.

Vihdoin on käsissä jouluaatto. Isä on tuonut metsästä kauniin joulukuusen. Millä riemulla se tuodaankaan tupaan! Isä, äiti ja kaikki lapset hyörivät sen ympärillä. Isä kiinnittää kuusen lujasti jalkaan ja äiti sitoo kynttilät. Lapset saavat sen koristaa ja ripustaa siihen namusia. Pian on se valmis. Kovin se onkin kaunis lasten mielestä.

Iltapäivään on äiti ehtinyt saada jo kaiken kuntoon. Koti on puhdas ja siisti. Joulupuurokin on valmis. Lapset saavat pukea ylleen parhaat vaatteensa. Jo sytytetään kuusen kynttilät. Ne tuikkivat niin kauniisti. Lapsista tuntuu, kuin kuusi olisi täynnä pieniä, kirkkaita tähtiä. Isä lukee joulukertomuksen. Lapset laulavat joululauluja ja leikkivät kuusen ympärillä.

Kop, kop, kop! Mikä siellä kopisee? Joulupukki tulee! Sillä on kovin pitkä, valkoinen parta ja suuri, raskas turkki yllään. Pienimmät lapset ovat peloissaan ja menevät itkien isän ja äidin luo. Isommat lapset ovat jo rohkeampia. He uskaltavat vastata joulupukin kysymyksiin ja antaa hänelle kättäkin.

Joulupukilla on paljon tavaraa. Jokaiselle hän tuo joululahjoja. Isä saa uuden lakin ja äiti esiliinan. Veikko saa hevosen, sisko satukirjan, pikku sisko nuken ja vauva leikkikapineen. Hyvää Joulu-ukkoa pyydetään teelle. Mutta hänellä on kiire. Hänen täytyy ehtiä vielä moneen paikkaan viemään lapsille joululahjoja.

Lapset iloitsevat joululahjoistansa. Joulupuurokin on jo syöty. Hiljaa, aivan huomaamatta hiipii Nukku-Matti lasten pariin. Vähitellen alkavat lasten päät nyökähdellä ja silmät painua kiinni. Äiti vie heidät vuoteeseen. Hän siunaa lapsensa nukkumaan. Pyhä, rauhaisa Jouluyö on alkanut."


Joulukalenteri

Joululaulu - Severi Nuormaa

"Joulu armas on joutununna,
Joulu-ilta kulta.
Himmeli heiluu pöydän yllä,
Kynttilöiss' on tulta.

Piltti pienoinen hymyhuuli
Kuiskii maahan rauhaa.
Ulkona vinkuu vinha tuuli,
Merten aallot pauhaa.

Kuiski rauhoa, piltti pieni,
Kuiski, kultahapsi, —
Että sen kuulis suuri Luoja,
Kuulis ihmislapsi!

Piltti pieni on seimessänsä,
Uinuu ruusuist' unta.
Ilma on kylmä, yö on musta,
Ikkunoiss' on lunta."


Kuva sivun yläreunassa Copyright www.freepik.com.
Koristekuvat Copyright pngtree-com.
Tunturisuden sivut