Tunturisuden sivut


Babro Classic 1150XL Saimaalla. - Kuvat yllä Copyright © SaimaaBoating - Creative Commons.

Babro Classic 1150XL

Babro Classic 1150XL on hollantilaisten teräsveneiden aatelia, joka nostaa asumisen veneissä uudelle tasolle. 12 m pitkä ja 4 m leveä vene tarjoaa kaksi isoa makuuhyttiä kylpy- ja vaatehuoneineen, upeasti varustetun salongin ja pentterin. Ohjaamo on sijoitettu ylös katolle. Teak-verhoillut sisätilat ja kierreportaat takana olevalle uimatasolle viimeistelevät upeaa käytettävyyttä.Grand Banks. - Kuva Copyright © Bengt Nyman - Creative Commons.

Grand Banks

Kuvassa yllä Ruotsin vesillä Grand Banksin uppoumarunkoinen, troolarityylinen moottori- ja huvijahti, jolla pituutta 13 m. Huvijahdin valmistanut Grand Banks kertoo aikaansaavutuksistaan näin: "Tämä ikoninen merkki on 60 vuoden ajan määritellyt sen, mitä on todellinen luksusristeily. Uudelleensyntyneenä se on nyt vertaansa vailla oleva yhdistelmä eleganssia, nopeutta, mukavuutta ja tehokkuutta."

Huvijahti

Moby Dick, pieni Grand Banks-huvijahti Ruotsin vesillä. - Kuva Copyright © Bengt Nyman - Creative Commons.

Huvijahti

Grand Banks, huvijahti, Pittwater, Sydney, Australia. - Kuva Copyright © Boat bloke - All Rights Reserved.

Pienet huvijahdit

Pienten huvijahtien minimipituus on 10 metriä ja maksimipituus 24 metriä, sen jälkeen ovat kyseessä suuret huvijahdit. Koko yksinään ei tietenkään määritä alusta huvijahdiksi. Jotta se olisi huvijahti, siinä pitäisi olla vähintään kaksi hyttiä, eli pääsalonki ja etuhytti. Pienemmissä huvijahdeissa salongissa on todennäköisesti muunneltavia makuupaikkoja miehistölle tai matkustajille. Tyypillisesti salonki sisältää ruokailutilan, jossa voi olla taitettava pöytä. Huvijahdissa olisi myös oltava saniteettitila, jossa on merikäymälä, joka laskee jätteet säiliöön.Zanzibar, pieni, vanhan ajan klassinen huvijahti, Manzanita, Oregon, USA. - Kuva Copyright © Rick Etsell - Creative Commons.

Zanzibar

Vuonna 1957 Stephens Brothers sai tehtäväkseen rakentaa Zanzibar, 70 000 dollarilla. Aluksen ainutlaatuinen hyttisuunnittelu tarjoaa nukkumapaikat kahdeksalle. Zanzibar on varustettu kahdella täydellä ruoriasemalla ja moderneilla risteilyvarusteilla. Alus on säilyttänyt alkuperäisen käsin öljytyn teak-sisustuksensa, ja neljä omistajaa on huolehtinut siitä moitteettomasti viimeisten 55 vuoden aikana.

Huvijahdit
Huvijahdit
Huvijahdit

Huvijahteja Miamin vesillä. - Kuvat Copyright © Thank You (22 Millions+) views - Creative Commons.

Miami Life-Style

Miamin elämäntyyliin kuuluvat ylelliset huvijahdit. Huvijahteja, joihin mahtuu kymmenkunta matkustajaa, myös vuokrataan runsaasti muutaman tunnin huviristeilyille. Neljäksi tunniksi tällaisen huvijahdin saa käyttöönsä noin 1500 - 4000 dollarin hinnalla. Täydestä päivästä pitää maksaa 10 000 dollaria ja yli.

Huvijahti
Huvijahti

Carabinieri 615. - Kuvat Copyright © Gianluca Prioli - Creative Commons.

Carabinieri 615

Moni ottaisi varmasti mielellään huvikäyttöön Italian karabinieerien käyttämän rannikkovartioaluksenkin. Aluksen pituus 12 m. Miehistöä 5 henkeä. Uppouma täydellä kuormalla yli 11 tonnia. Varustettuna kahdella 240 hv:n dieselmoottorilla, alus voi saavuttaa 21 solmun huippunopeuden.

Huvijahti

Huvijahti. - Kuva Copyright © Caribb - Creative Commons.

Moderni muotoilu

Myös pienissä huvijahdeissa muotoilu nykyisin usein noudattaa samoja, hyvin virtaviivaisia ja moderneja muotoja, joita näkee isoissakin superjahdeissa.Guillemot, pieni, vanhan ajan klassinen huvijahti, Manzanita, Oregon, USA. - Kuva Copyright © Rick Etsell - Creative Commons.Freya, pieni, vanhan ajan klassinen huvijahti, Manzanita, Oregon, USA. - Kuva Copyright © Rick Etsell - Creative Commons.

Huvijahti

Meli Alexander. - Kuva Copyright © Caribb - Creative Commons.

Meli Alexander

Kuvan pieni huvijahti on kuvattu Montrealissa. Tosin, pienikin on suhteellinen käsite. Varsinaisten pienveneiden rinnallahan tämäkin alus on jättiläinen.

Huvijahti

MV Montrevel, Manzanita, Oregon, USA. - Kuva Copyright © Rick Etsell - Creative Commons.

MV Montrevel

Suurten huvijahtien pituus on 24 - 40 metriä. Niistä esimerkkinä on vuonna 1958 valmistunut MV Montrevel, jonka pituus 36,9 m ja leveys 7 m. Kuten kuvastakin näkyy, tämä alus jatkaa loistokunnossa risteilyjään.

Lähteet
Marin Traffic
Wikipedia
Fortune: How can a $700 million superyacht sitting in an Italian port ‘belong to no one’? Russian sleuths say it’s Putin’s
CNN Travel: 10 of the world's biggest superyachtsPatamar, vanhan ajan pieni huvijahti, Manzanita, Oregon, USA. - Kuva Copyright © Rick Etsell - Creative Commons.