Syntymäpäivä Onnitteluja, runoja, riimejä ja aforismeja syntymäpäivänä - nyt onnitellaan!

Onnittelut on jaettu neljään ryhmään: lapset ja nuoret, naiset, miehet, sekä seniorit. Monet onnitteluista sopivat kaikenikäisille. Siksipä monet kirjoitelmat esiintyvät useammillakin sivuilla. Mukana ovat myös isänpäivä ja äitienpäivä - ja sokerina pohjalla, äitienpäivän runot ja laulut.

"On hämy yllä metsän, pihamaan,
ja pienet tähdet syttyy loistamaan.
Vain onnittelulaulut helkkää,
kun koko ilta on juhlaa pelkkää!"

Syntymäpäivä

Syntymäpäivä

Ennen vanhaan nimipäivien juhlinta on ollut yleisempää kuin syntymäpäivien juhlinta. Tähän on ollut syynä se, että nimipäivillä on ollut uskonnollinen tausta ja nimipäivät ovat vanhojen pyhimysjuhlien peruja. Syntymäpäivän juhlinnassa yksilön asema korostuu ja tämän katsottiin olevan ristiriidassa hurskaan elämäntavan kanssa. Piti elää vaatimattomasti ja nöyrästi, ilman itsekorostusta ja juhlintaa.

Syntymäpäiviä juhlittiin jo antiikin aikaan Roomassa ylhäisön parissa, mutta sitten tapa jäi unholaan lähes pariksi tuhanneksi vuodeksi. Kunnes 1700-luvulla tapa elpyi uudelleen ja nykyisinhän syntymäpäiväjuhla on varsin tärkeä perinne. Vaikka kaikkia ikävuosia yhdestä alkaen juhlitaankin, on eri lukemilla toisistaan suurestikin poikkeavia merkityksiä. Aina on hienompaa täyttää täysiä, pyöreitä vuosikymmeniä ja mitä suurempia ovat vuosimäärät, sitä arvokkaammalta ikä tuntuu.

Täyttipä sitten 15 taikka 40 vuotta, kuuluvat syntymäpäivään lahjojen ohella kortit, kirjeet ja muut tekstiviestit, joissa pyritään lyhyesti ja mahdollisimman sattuvasti ja kauniisti toivottamaan päivänsankarille Hyvää syntymäpäivää.