Devon rex

KISSA (Felis silvestris catus)

Devon rex

Rexkissojen tunnusomainen piirre on niiden kihara karvanlaatu. Turkki on hyvin untuvainen, laineikas tai kihara. Silti rexkissojen pääryhmät, cornish ja devon ovat melko erilaisia keskenään. Kiharakarvaisia kissoja on esiintynyt ajoittain monissakin paikoissa. Ensimmäinen rekisteröity esimerkki on Berliinistä vuodelta 1946. Se oli villiintynyt musta naaras, joka löydettiin sodan runteleman sairaalan raunioista.

Devon rex

Vuonna 1960 löydettiin Devonista, Englannista kiharakarvainen kissa. Edellinen kiharakarva, cornish rex, oli kotoisin naapurikreivikunnasta. Kiharakarvainen uros pariutui suorakarvaisen naaraan kanssa, ja pentueeseen syntyi yksi kiharakarvainen pentu. Siitä alkoi devon rexin taival.

Devon rex

Pentu.

Fyysisesti devon rex eroaa cornish rexistä suuresti. Sekin on kyllä lihaksikas ja itämaisen hoikka, mutta sillä on leveä rintakehä ja erikoinen keijunpää litteine otsineen, korkeine poskipäineen ja suurine silmineen. Rodun ihailijat sanovatkin, että sillä on E.T:n pää.

Sallittuja värejä rodulla on lukuisia. Hyvin lyhyt turkki on pehmeä ja hienojakoinen ja näyttää käppyräiseltä.

Devon rex

Devon rexin sanotaan olevan luonteeltaan hieman ilkikurinen. Se on kuitenkin hyvin leikkisä eikä koskaan epäystävällinen. Sekä cornish rex, että devon rex ovat kotikissoina ja lemmikkeinä samankaltaisia, jollaisiksi ne sopivat erinomaisesti. Siten myös devon rex on hyvin sosiaalinen ja käytökseltään koiran kaltainen. Niinpä se seuraakin omistajaansa kaikkialle ja heilauttaa häntäänsä tyytyväisyyden merkiksi. Devon rex on luonteeltaan myös hyvin utelias kissa.