Ragdoll

KISSA (Felis silvestris catus)

Ragdoll

Ragdoll oli ollut Suomen suosituin kissarotu 16 vuoden ajan, kunnes vuonna 2019 Maine coon valtasi siltä ykköstilan. Ragdoll kuitenkin palasi ykköseksi vuosina 2020 ja 2021.

Maailman suurikokoisin kesykissa, puolipitkäkarvainen, sinisilmäinen naamiokissa ragdoll, on suhteellisen uusi rotu. Kaliforniasta peräisin olevan rodun syntyhistoria on sekava. Ruskeanaamio pyhä birma astutettiin valkoisen, pitkäkarvaisen maatiaiskissanaaraan kanssa. Niiden puolipitkäkarvaiset pennut astutettiin keskenään ja tuloksena olivat ensimmäiset ragdollit. Kasvattaja nimesi kissat ragdolleiksi (suom. räsynukke), koska niillä oli tapana mennä veltoiksi syliin otettaessa. Ragdollit ovat hyvin suosittuja USA:ssa. Suomeen ensimmäiset ragdollit tuotiin vuonna 1992 Saksasta.

Ragdoll

Ragdoll, pentu.


Ragdoll

Ragdoll on kookas kissa. Sen turkki ei pehmeän silkkisyytensä vuoksi takkuunnu yhtä helposti kuin monilla pitkäkarvoilla. Rauhallisen luonteensa vuoksi ragdollit ovat hyviä lemmikkejä. Luonnonystäviä ilahduttanee se, etteivät ne ole kiinnostuneita metsästyksestä. Sitä vastoin ne ovat valppaita, älykkäitä ja oppivaisia. Ragdollit rakastavat perhettään ja tulevat hyvin toimeen lasten kanssa. Ne ovat mielellään sylissä ja sietävät kanniskelua - aivan kuten räsynuket.

Ragdoll
Ragdoll

Ragdoll, pennut.
Ragdoll

Ragdoll, emo ja pennut.