Nebelung

KISSA (Felis silvestris catus)

Nebelung

Harvinaisiin rotuihin lukeutuvaa nebelungia kutsutaan joskus pitkäkarvaiseksi venäjänsiniseksi tai nebelungsiniseksi. Mutta vaikka venäjänsiniset on otettu mukaan nebelungin jalostusohjelmaan, tämän pitkäkarvaisen kissan alkuperä oli kuitenkin kahden ei-jalorotuisen kissan, sinisen uroksen ja mustan naaraan satunnaisen parittelun tulosta Denverissä, Coloradossa vuonna 1984.

Nebelung

Nebelung on huomattavan komea kissa, jolla on valpas ryhti ja asiallinen ilme. Sen vartalo on notkea, hoikka ja pitkä. Pää on kolmiomainen, korvalehdet ovat etäällä toisistaan, hyvin vinot, nukkamaiset ja tyveltään leveät. Silmät ovat suuret ja hieman soikeat. Silmien väri on vihreä. Pentujen keltaiset silmät muuttuvat aluksi sinisiksi, mutta ne vihertyvät aikuisiällä. Vankat ja notkeat nebelungit tarvitsevat vain vähän harjaamista muihin pitkäkarvaisiin verrattuna.

Nebelung

Luonteeltaan nebelungit ovat eloisia, leikkisiä, rakastavia, hyväluonteisia ja älykkäitä. Kissan lempeys ja persoonallisuus eivät välttämättä aina heijasta rodussa usein esiintyvää suhteellisen korkeaa älykkyyttä. Huolimatta siitä, että se on aktiivinen kissa, se voi elää erittäin hyvin sisätiloissa. Nebelungit suosivat omia perheitään ja pitävät usein etäisyyttä vieraisiin. Niillä on taipumus muodostaa siteitä muutamiin valittuihin ihmisiin ja pysyä rakastavina ja omistautuneina koko elämänsä ajan. Nebelung on kuitenkin kissa, joka viihtyy sekä ihmisten että toisten kissojen seurassa.
Nebelung

Ruskeanharmaa nebelung lepäilee pesutiloissa käsienpesualtaassa.