Cornish rex

KISSA (Felis silvestris catus)

Cornish rex

Rexkissojen tunnusomainen piirre on niiden kihara karvanlaatu. Turkki on hyvin untuvainen, laineikas tai kihara. Silti rexkissojen pääryhmät, cornish ja devon ovat melko erilaisia keskenään. Kiharakarvaisia kissoja on esiintynyt ajoittain monissakin paikoissa. Ensimmäinen rekisteröity esimerkki on Berliinistä vuodelta 1946. Se oli villiintynyt musta naaras, joka löydettiin sodan runteleman sairaalan raunioista.

Cornish rex

Ensimmäinen cornish rex-pentu syntyi Englannissa vuonna 1950. Se oli tavallisen maatiaisemon jälkeläinen. Sen jälkeen varhaisimmat cornish rexit olivat kaikki sisäsiitettyjä ja pennuista tulikin elinkelvottomia. Kaksi näistä pennuista vietiin Yhdysvaltoihin vuonna 1957, jossa niistä alettiin erilaisin risteytyksin jalostaa rotua, Jalostustyötä jatkettiin myös Englannissa ja niinpä Cornish rex hyväksyttiinkin roduksi vuonna 1967. Ensimmäiset cornish rexit tulivat Suomeenkin jo samana vuonna.

Cornish rex

Luonteeltaan elegantti, hellä ja ihmisrakas cornish rex on nokkela, mietteliäskin mutta toimintatarmoinen. Se on hyvin leikkisä, ketterä, sosiaalinen ja käytökseltään koiran kaltainen. Niinpä se seuraakin omistajaansa kaikkialle ja heilauttaa häntäänsä tyytyväisyyden merkiksi. Cornish rex on luonteeltaan myös hyvin utelias kissa.

Cornish rex

Cornish rexin pää on pitkä ja kolmiomainen, munankin muotoiseksi sanottu ja se kaartuu kauniisti otsalla. Kuono on pyöristynyt, leuka vahva ja profiili suora. Korvat ovat hämmästyttävän suuret. Vartalo on kiinteä ja lihaksikas korkeine ja suorine jalkoineen ja pitkine häntineen. Cornish rexejä on lähes kaiken värisiä ja kuvioisia. Cornish rexin hieman plyysimäisessä turkissa ei ole peitinkarvoja. Viikset ja kulmakarvatkin ovat taipuneet tai kihartuneet. Tassut ovat pienet, sirot ja soikeat.

Cornish rexin pitkät jalat antavat sille erinomaisen ketteryyden ja suorastaan akrobaattiset kyvyt. Se pystyy siirtymään lepotilasta vaikkapa jahtiin hyvin nopeasti. Siksi se onkin erinomainen saalistaja.

Cornish rexit ovat hyvin äänekkäitä ja ne kehräävätkin huomattavan kovalla äänellä.