American curl

KISSA (Felis silvestris catus)

American curl

American curl on kissarotu, jolle on ominaista sen epätavalliset korvat, jotka käpristyvät kasvoista kohti kallon takaosan keskustaa. American curlin korvia tulee käsitellä varovasti, koska karkea käsittely voi vahingoittaa korvan rustoa. Rotu syntyi Kalifornian Lakewoodista spontaanin mutaation seurauksena.

American curl

Pentu, ikä 3 kuukautta.

Ensimmäisen kerran näitä kissoja näkivät Grace ja Joe Rugan, Kalifornian Lakewoodissa vuonna 1981. Silloin heidän pihalleen ilmestyi kaksi nälkäistä kissaharhailijaa, pitkäkarvaista kotikissaa, joilla oli hassut, kaarevat korvat. Toinen noista kissoista synnytti puoilen vuoden kuluttua neljä pentua, ja kaikkien yllätykseksi kahdella noista pennuista oli kippurat korvat. Siitä alko american curlin taivallus kohti virallista kissarotua. Tutkijat totesivat tuolloin, että kippurakorvaisuuden aikaansai spontaanin mutaation aiheuttama dominoiva geeni, johon ei liity haitallisia ominaisuuksia.

American curl

American curl

Pentu, ikä 3 kuukautta.

American curleja on sekä lyhyt- että pitkäkarvaisina, rodulle hyväksytään molemmat karvanpituudet. Rodun historiasta johtuen myös kaikki erilaiset värit, myös naamiovärit ja kuviot ovat sallittuja. Sekä lyhyt- että pitkäkarvamuunnoksella on hieno silkkinen turkki ja mahdollisimman vähän pohjakarvaa mikä tekee turkista todella helppohoitoisen.

American curl

Pennut, ikä 3 kuukautta.

American curl

Pentu, ikä 7 kuukautta.

American curl on keskikokoinen kissa, joka painaa 2,3–4,5 kg, ja se saavuttaa aikuisuuden vasta 2–3 vuoden iässä. Naaraat painavat 2,3–3,6 kg ja urokset 3,2–4,5 kg. Rodun yksilöt ovat vahvoja ja terveitä kissoja.

American curl

American curlit vaativat vain vähän hoitoa ja ne viihtyvät hyvin kotikissoina ja lemmikkeinä perheittensä seurassa. Luonteeltaan curlit ovatkin seuraa rakastavia ja uteliaita ja tahtovat olla kaikessa mukana ja osallistua kaikkiin kodin tapahtumiin. Ne ovat älykkäitä ja tasapainoisia ja säilyttävät leikillisyytensä myös aikuisiässään.

American curl

American curl, ikä 1,5 vuotta.

American curlien tapa puskea on hieman erilainen, kuin muilla kissoilla, sillä ne puskevat omistajaansa takaraivollaan. Ne hyppivät myös mielellään, milloin kaappien ja hyllyjen päälle, milloin omistajansa olkapäille. Helposti erilaisia asioita oppivina ne osaavat aukoa ovia ja kaappeja, välillä ne voivat kannella erilaisia tavaroita ylväinä omistajina ympäriinsä.

Hyvän oppimiskyvyn vuoksi american curl on mainio kissa agilityharrastukseen.

American curl

Pentu, ikä 3 kuukautta.
American curl

Aikuinen american curl.
American curl

Pennut, ikä 3 kuukautta.